Kort lägesrapport, lördag kväll

lördag den 6 februari 2021

 

Här sitter jag nu i mitt lilla kyffe. Jag är instängd här i en självpåtvingad exil eftersom Caroline tittar på Schlagerfestivalen därute i vardagsrummet. För att understryka den kulturella utarmningen här i lägenheten har hon dessutom knäppt på högtalarsystemet. Det dånar.

Jag har stängt dörren i en air av bildad upprördhet.

Ni kanske undrar om det har hänt något sedan sist? Mja, det är inte mycket. Men, kanske ni säger, för en man i karriären som du själv måste det väl ändå finnas en hel del att säga om arbetet, om det strebermässiga klättrandet på befordringstrappan?

Jag kan bara säga att jag har kvar exakt samma position som alltid; längst fram till vänster på bussen, där ratten sitter. Nu har vi fått en plexiglasinramning som liknar överdelen på en hockeysarg. Det är litet som att sitta i utvisningsbåset, fast med körningstiderna vi har nu får det nog kategoriseras som matchstraff varje gång. Folk har nu börjat kliva in genom framdörren igen och bråken och de impertinenta kommentarerna har börjat samtidigt.

Hade jag varit engagerad i facket hade jag propagerat för att alla förare kunde avstå en liten del av sin lön varje månad och i gengäld få misshandla en passagerare i kvartalet. Inga sparkar, inga vapen men ett rejält kok stryk helt enkelt. Det är inte mer än rätt.

Polisen skulle komma och man skulle lämna fram sitt lilla kort och de skulle göra ett klipp och säga: ”Inget mer misshandlande förrän tidigast första mars! Ha en trevlig dag”. Fast det är väl för mycket begärt.

Legaliserad misshandel är ju litet konstigt, nu när jag besinnar mig en smula. Inte lika konstigt och sjukt som Schlagerfestivalen, men ändå något överdrivet.

Jag har funnit, vid en sällspord självrannsakan, att jag har konsumerat en hel del på sista tiden. Jag har beställt saker på The Internet i parti och minut. Böcker köper jag ju alltid men nu fick jag korn på en fantastisk bok om Frank Zappa som bara kostade strax över 400 kronor. Där kan man läsa alla detaljer om alla låtar på över hundra album. Jag menar ALLA detaljer. Vem spelar vad? Vilka solon spelas på vilka gitarrer? Vem sjöng sticket på turnén 1984, jämför med albumversionen? Vilka taktarter förekommer? Vilka skalor använd och byts emellan på samma låt?

Jag är mäkta nöjd med mitt köp.

Av någon oförklarlig anledning har jag blivit intresserad av uppdyrkandet av lås. Jag har länge haft en liten tunn uppsättning av dyrkar men inte begripit hur man skall få upp ett hänglås. Jag har övat på låsen vi har när vi går till Vällingbybadet, men det har inte blivit någon succé. Jag började emellertid titta på ”The Lock Picking Lawyer” på Youtube och han inspirerade mig så jag faktiskt fick upp ett par lås. Dessutom har jag plockat upp uppklippta cykellås nedifrån tunnelbanan och tagit hem och övat på. Nu var tiden mogen för att beställa litet extra utrustning och lära sig ordentligt.

Tänkte jag.

Jag beställde fler dyrkar och ett genomskinligt hänglås. Jag sitter härinne och pysslar med mina lås i timmar och Caroline går utanför och suckar. Hon har som vanligt svårt att se de större vyerna och den artistiska talang som krävs. Att dyrka upp ett hänglås är en konstart. Man får känna sig för och pilla med de små krokarna för att få fjädrar att lyftas och lägga alla sprintarna i en rak linje så att låset klickar upp.

Jag är även här nöjd med mitt köp.

Jag har köpt mer whisky till min drinkvagn och det behöver knappast sägas att jag är helnöjd med de köpen.

Caroline håller på att bli gammal. Jag vet, ty jag har räknat efter. Hon skall till att fylla femtio år. Jag har ju själv varit där och vet vad det vill säga. Nu är emellertid tiderna andra och resor och kalas är helt enkelt omöjliga. Jag och Frank har naturligtvis brytt våra huvuden med hur vi skall lösa detta problem men sedan började Gränsbevakarna på TV och Frank fick visst något att göra vid datorn, så det rann ut i sanden.

Alltså har Caroline själv tagit hand om problemet och löst det sålunda: Vi tre skall åka in till Gamla Stan och bo på hotell i två nätter. Alla museer är stängda och barerna slutar servera åtta på kvällen men det får lösas på något vis. Vi får väl börja festa riktigt tidigt på eftermiddagen så att det är dags att lägga sig vid nio. (Nu för tiden börjar förresten bli dags att lägga sig vid nio även om man inte festar.)

Vi får se hur detta arrangemang artar sig.

 

Visa fler inlägg