Beckombergadoktorn

Jag har bytt VC. Det är inte samma sak som WC, vilket kräver något slags VVS-utbildning för att få byta. Börjar alla förkortningar på varianter av V i det här inlägget kanske ni undrar. Allt jag kan säga är att vi får se, OK?

Jag var länge en belastning för vårdcentralen ute i Åkermyntan men beslöt mig för att byta till Beckomberga då den ligger på gångavstånd. Jag hade tid i måndags morse och jag tog bilen dit. (Jag vill ju inte komma tid svettig och andfådd redan första gången!) Välkomnandet hade något av anemisk övergivenhet kryddad med sovjetstatstristess över sig, men tillslut fick jag betala 200 kronor för att vänta 20 minuter efter överenskommen tid.

Tillslut fick jag träffa min nya läkare. Jag hade blivit tilldelad en kvinnlig eskulap eftersom jag bokade i sista sekunden innan mina recept gick ut och inte kunde förunnas lyxen att själv välja. Jag är osäker på kvinnliga läkare då de inte har samma insyn i vissa självklara mansfakta.

1) Du är ju tjock! - Javisst, jag har ju redan en fru så varför hålla in magen nu?

2) Du kan få hjärtinfarkt! - Jamen inte just idag, så varför oroa sig idag?

3) Du behöver träna! - Hade det varit meningen hade jag bott ovanpå ett gym!

Min nya läkare var ung (som så många människor nu för tiden) och så smal att när hon vände sidan till så försvann hon. Och det tog ett slag innan jag förstod att hon hade bantat in sig själv i en 2D-värld! Men det visade sig att hon var en mycket rättänkande yrkeskvinna och framhöll att man själv väljer hur man lever sitt liv. - Fint, tänkte jag, skriv då ut piller så jag fortsätta äta pizza till lunch och dricka mina öl!

Hon gjorde detta, men krävde också att jag skulle komma tillbaka på ordentlig undersökning två dagar senare. Jag lovade och idag har jag varit där och lämnat dem ett provrör med urin och låtit mig åderlåtas och tagit EKG. Den tvådimensionella skall återkomma med resultaten och dela ut sin dom senare. 

Visa fler inlägg