Påsken fortsätter

Lugnet ligger över stugan i Flen och även över den nedkylda baren på övre våningen i baren. I baren finns det numer en ny bardisk byggd av de moderna spånplattorna MDF. Den skall ännu slipas och målas men verkar bli rätt bra. Plattorna var 80 cm breda så den blev rätt stor.

Men; desto mer plats för ölburkar.

Jag köpte verkligen en byggfläkt och den lovade att göra av med en massa el, och gjorde det säkert också, men den hade att göra i två timmar att värma upp baren. Sedan blev det sportradio och sågande och skruvande. Jag har ju köpt en ny sticksåg efter vandalernas inbrott i höstas. Den fungerade bra.

Under arbetet fick jag reda på att polisen nu faktiskt har hittat en sak från inbrottet, och det är ju glädjande. Tyvärr visade det sig vara den gamla utombordaren som inte fungerade.

Det var den enda positiva med tjuvarnas framfärd i boden; att de tagit med sig en tung båtmotor som vi bävat över att ta till soptippen. 

–       Ha ha! Den fungerar inte och den är tung som bly! Nu slapp vi släpa iväg den!

Men nu verkar det som om lagens lama arm tillfälligt vaknat till liv och skopat hem litet tjuvgods. Allt finns nedskrivet och registrerat och byråkraterna på lagväsendet skall förmodligen se till att vi får tillbaka den oformliga pjäsen.

Vilken lycka! Skulle det inte vart bättre om de hittat några av våra verktyg och maskiner? Vad skall vi göra med denna murkna Mecury? Det vore bättre om någon av bovarna tappat den på foten och tappat tre tånaglar! Då hade det i alla fall funnits glädjeämnen att ta vara på i polisrapporten.

Frank har varit ute och letat påskägg. Påskharen hade vandrat runt på de snöfria delarna av tomten och gömt dem. Han har nu kilovis med snask och sitter och spelar på sin telefon. Men faktiskt har han också varit ute i boden och serietillverkat nyckelbrickor av trä, som han sedan skall sälja och tjäna pengar på.

Han har också hjälpt mig med matlagningen idag. Vi hade nämligen fått för oss att det vore en god idé att grilla. Jodå, fram med den nya grillen och i med kol och så på med täckjackan. I Katrineholm hade vi också skaffat oss en korg att tända en liten eld i. (En sådan där designad sak man läser om i glansiga tidningar fast en ranglig kopia, som vi hade råd med.) Där tände jag eld på upphuggna hyllplan och stod och värmde mig som en gammal luffare, innan jag tände grillen.

Ja, grilla i mars! Vi är så crazy!

 

Visa fler inlägg