I kontrollrummet

Allt är tillbaka till det vanliga igen. Frank har börjat skolan och vi två jobbar och Gerta sliter av sig fjädrar. Men ännu är inte sommaren slut, det fortsätter att vara semesterväder fast nästan ingen har semester.

Jag kan sitta här på den inglasade balkongen och svettas fast jag egentligen borde gå omkring där inne och titta ut på regn och rusk.

Jag har haft det så varmt i bussen de senaste dagarna att jag beslöt mig för att omfamna solen och värmen idag när jag var ledig. Redan klockan åtta när jag skickat iväg pojken till skolan satte jag mig här och solade och läste. Fläkten slog jag på och sedan satt jag här i ett par timmar och bara jäste.

Det passar mig utmärkt att sitta inglasad och ensam då jag ogärna beblandar mig med andra människor. Jag sitter här som i ett kontrolltorn på en flygplats och tittar ned på andra individer. Om jag bara kunde komma på ett sätt att kontrollera dem på riktigt…komma in i huvudet på dem och ge dem order…hmm.

Till slut kändes det som om det var dags att sluta sitta med huvudet i den skarpa solen och gå ned på gatorna som en vanlig man. Jag risslade mig och stegade upp till centrum där jag kostade på mig ett besök på bokhandeln. (Ja, det kostade förstås ingenting men det var ju jobbigt att gå dit.)

Likt många andra i dessa yttersta av tider har jag använt bokhandeln som ett skyltfönster för att se vad som finns på marknaden för att sedan gå hem och beställa till halva priset på internet.

Men Caroline har hållit en del tal om hur viktigt det är att bevara vissa affärer i närområdet och jag har låtit mig påverkas så att jag ibland går in och köper böcker till deras dyra priser. Jag känner det som om jag gör en god gärning.

Idag hittade jag ingenting. Jag visste redan vad jag ville ha och det hade de inte: Det flygande spaghettimonstrets evangelium. Men jag visste att det fanns på internet och jag gick ut med rent samvete från bokhandeln.

Jag besökte även biblioteket men där var det så mycket folk att man knappt stod ut. Visst är det trevligt att folk besöker biblioteket men mitt på dagen på en måndag? Kom igen, solen skiner! Har ni inga jobb att gå till?

Jag hastade in i affären och köpte litet bröd och sedan gick jag hem igen och satte mig i kontrollrummet.

 

Visa fler inlägg