Salsa på taket och ateism på tredje våningen

Nå, här sitter jag.

Igen.

Tiderna är bistra på alla upptänkliga sätt, hösten närmar sig, bilen behöver tankas och undergången är säkerligen över oss inom en kort stund. Och lika bra det; allting håller ändå på att gå åt helskotta! Än har jag inte kunna lägga vantarna på Sharknado 3, plus läget i Mellanöstern! Det sägs att den skall släppas 6:e oktober, men jag vet inte…det andra har jag inget datum på.

Nä, men jag mår väl egentligen alldeles förträffligt och min lilla familj verkar också trivas med det de gör. Caroline dammsuger, jobbar, drar fläsket runt träsket och suckar över min dumhet/lathet. Frank sitter vid sin dator eller vid sin andra dator och tittar på folk som spelar eller så spelar han själv. Gerta sliter ut en fjäder då och då men är mest på spaning efter någonting att tugga på.

Råck16 har skakats av en skandal; takterrassen har stängts efter en lördagskväll med salsa-brölloppsfest då beskänkta gäster beslöt att lämna terrassen för det mer äventyrliga livet ute på taket.

Jag var inte där, men…fulla på 16:e våningen, ute på taket…salsamusiken pumpar och brudgummen, saligen insomnad mot en 4G-mast, dreglar tacoslem på sin fina kråsskjorta medan bruden vrålar ¡ARRIBA! när Calle Real dånar ur blue tooth-högtalarna på kanten och folk röker och pimplar cervezas utan att plocka upp någonting efter sig! Klart att ledningen måste vidtaga åtgärder! Nu sitter vi här utan vare sig balkonger eller takterrass! Se vad ni har gjort, brudpar! Ni kan ha skilsmässan i cykelförrådet, abajo!

Jag tar det dock med lugn eftersom jag har fått nog av solen. Utsikten hade jag ingenting emot men solskenet sticker mig i ögonen. Nu kommer hösten då man slipper svettas dag och natt och sinnet skärps. Jag har ännu inte kommit ur mitt bok-koma men jag känner att det är på gång. Det gäller bara att hitta riktigt nördiga böcker så kommer nog läslusten tillbaka.

Jag har ägnat ett par timmar till att lyssna på "The Legendary Stardust Cowboy" men tillslut började huvudet bulta och jag fick sluta. Han verkar inte riktigt klok. Klokare än de flesta countryartister, men galen på ett bredare plan.

På muggen läser jag den senaste tidningen från Humanisterna och Christer Sturmark skriver att: "Dessutom får jag inte sällan höra att "ateism är minsann också en religion!" Inget kunde vara mer felaktigt. Påståendet är lika orimligt som att säga "att inte spela fotboll är minsann också en sport!" eller "att inte samla frimärken är också en hobby!""

Jag håller med den gode Sturmark ett hundra procent! Men jag gillar argumentationen ännu bättre!

Den öppnar dörrar.

Att inte blogga är minsann också en blogg! Att inte träna är minsann också att hålla sig i form! Att inte gå runt träsket är minsann också att gå runt träsket!

Ja, just! Att inte göra något är det samma som att faktiskt göra det. Att göra är det samma som att inte göra. När man ser på allt i perspektiv så inser man att: agerande är lika med icke-agerande, ett är samma sak som noll och, på ett binärt tankesätt, följer därmed att allt är inget och tillvaron alltså meningslös.

Jag visste det, men väntar ändå spänt på Sharknado 3 (och 4!).

 

Visa fler inlägg