Kort om löv

Hösten fortsätter. Det är ingen idé att försöka protestera; tiden går och hur tungt man än försöker sitta i soffhörnet så stannar inte jordens framfart i rymden för det. Jordens axel lutar cirka 23 grader och nu börjar nordpolsänden av axeln att vätta bort från solen vilket gör att det blir kortare dagar och kallare väder.

Löv (heter det blad när det sitter fast på trädet och löv när det har lossnat och fallit ned på marken?) ligger i färggranna drivor i hela närområdet och får mig att tänka på allt jobb som man kan välja att göra på landet.

Där finns löv i enorma mängder. Man kan kratta upp alla och tippa dem över kanten borta vid jordkällaren eller så kan man bara låta dem vara och sitta inne och ta en pilsner. Jag menar de är ju inte miljöförstörande. Det är ju meningen att de skall ligga där och förmultna, enligt naturen. Men i så fall är det ju också meningen att allt skall växa igen och att ormar, myggor och myror skall styra över hela tomten.

Nej, man kan inte lita på naturen. Den har inte tänkt igenom saker ordentligt. Bäst blir det nog om vi krattar ihop löven i högar och kör över dem med gräsklipparen så att vi får fin gödning till gräsmattan. Det har Svenska Bostäders trädgårdstomtar gjort nere på gården och även om det ser litet idisslat och utspottat ut så är det nog bra för jorden. Nästa säsong kommer gräset att växa som bara tusan...

Så att vi får ett helsike att klippa det...

Hmm...kanske kastar vi bara ned det vid jordkällaren i alla fall. Om man börjar hjälpa naturen som vänder den runt på sitt sävliga sätt och kommer tillbaka och biter en i rumpan. 

Visa fler inlägg