Råck16 söndag (och lördag)

Var inne på Clas Ohlson igår och köpte en krysslaser.

Kändes bra.

Var inne på Biltema idag och köpte en såg med gerlåda.

Kändes också bra.

Tittade in på banken, alldeles nyss.

Kändes inte alls bra.

Men som professor Rocketblast kan jag inte unna mig lyxen av att bry mig om ekonomi och vardagsbekymmer, jag susar bara på mot allt vidare horisonter och nya insikter. Jag måste se bortom trångsynt bondförnuft och perspektivlös realism. Livet måste levas och kostar det så smakar det.

I kväll har vi varit uppe på 16:e våningen och skruvat ihop 20 IKEA-stolar och två bord. Det är festvåningen vid takaltanen som äntligen skall komma igång. Den skall kunna bokas och användas av medlemmar i Råck16 är det meningen. Killen som sitter i styrelsen, eller snart kommer att göra det, behövde litet hjälp med monteringen och vi ställde upp. Det var en ganska trevlig stund och Caroline och jag fick reda på en hel del saker. Vilka de var har jag för tillfället glömt, men det gör ju inte saken sämre!

Vi fick en ytterligare titt på biosalongen och rummet utanför, där jag vill ha en darttavla. Tänk att först kika på alla tre Sharknado och sedan gå ut i nästa rum och avrunda allt med ett par omgångar 301!

Igår var vi barnfria och for in till stan och åt middag på restaurang. Det var ingen vild kväll, vi var hemma före nio. Men vi blev mätta och trötta. Vi blev väldigt mätta och väldigt trötta. Att gå ut på en pubrunda efteråt var inte ens att tänka på. Vi åkte hem och tittade på Unge Kommissarie Morse istället.

Men jag har varit ung (som kommissarie Morse) och varit ute och festat! Oh, de historier jag kunde berätta! Jag kunde ha berättat de mest häpnadsväckande skrönor.

Helt sanna. Om det inte vore för tre skäl; 1. ingen är intresserad, i alla fall 2. jag kommer inte ihåg så mycket, egentligen 3. allt är ändå meningslöst.

Men kul var det, det minns jag.

 

Appendix:

Jag slog upp gering, som i geringssåg. (Ja, just det! Anledningen till att jag var på Biltema och köpte en såg med gerlåda var att jag skulle kapa lister till hallen för att fästa en svart matta i hallen som…Det spelar ingen roll. Jag försökte kapa listerna med en brödkniv och skar mig i tummen (IGEN) och beslöt att jag var tvungen att skaffa rätt redskap för jobbet.)

På Biltema rådde en febril stämning av köphets och konsumtions…det spelar heller ingen roll! Jag köpte sågen och sedan åkte jag hem och slog upp ordet. Gering betydde ursprungligen vinkel av 45 grader eller sammanfogandet av två stycken, sågade i just denna vinkel.

På engelska heter geringssåg "mitre saw". Mitre visar sig, lustigt nog, komma av samma ord som mitra, påvens hatt. Det är ursprungligen ett grekiskt ord som betyder turban.

Hur man kommer från turban till att såga träbitar i vinkel är inte helt självklart. Det är inte heller helt självklart vad jag skall använda min krysslaser till.

Visa fler inlägg