Skidlös och sorglös

Ännu en dag på fjällsidan.

Eller rättare: i stugan på fjällsidan. Igår var det soligt och för familjefridens skull åkte jag med upp i liften och kryssade mig ned till restaurangen och liftkön. Där tog jag paus och satte mig och vilade. Frank försvann till skidskola och Caroline drog med mig upp i stolliften. Hon hade insett att det skulle vara det bästa att parkera mig på en stor bänk uppe i backen där jag kunde sitta och sola.

Där var det gassande sol och lugnt och skönt. Jag kunde vila mig medan Caroline fortsatte upp mot toppen i någon skranglig knapplift. Här var den första gången jag faktiskt njöt av slalomåkning. Jag visste dessutom att backen ner till säkerheten var klassificerad som grön, och det kändes bra.

Jag beslöt mig för att avsluta min skidkarriär med detta positiva intryck. Alltså förkunnade jag för de övriga att de fick åka själva under eftermiddagspasset. Vi for hem och åt lunch och sedan lämnade jag tillbaka skidorna och kunde äntligen andas ut. Jag handlade litet förnödenheter och körde sedan hem och satte mig i stugan.

Men solen sken och jag var så glad att vara av med slalompjäxorna att jag gärna ville vandra omkring i normala skor igen. Jag tog kameran och började gå in i skogen. Då fick jag ett meddelande från skidåkarna att de satt på after ski och jag vände naturen ryggen och hastade dit. Där var det fest och gamman och jag fick mig en enlitersöl och sedan gick jag hem längs längdspåret och tyckte att Lofsdalen var ett härligt ställe.

Det var filmkväll och Frank bestämmer filmen och vi bestämmer språket. Så i går blev det ”Natt på museet” med originalljud. Inget mästerverk men något bättre än ”Rio” som vi såg kvällen innan.

Mina ben känns mycket bättre nu och jag börjar tro på ett liv efter semestern. Just nu är de andra två och åker i backarna men klockan ett skall vi åka ner till byn och åka bandvagn upp på en fjälltopp. Det gick att välja på att åka i vagnen eller tolka bakom (det är sant!).

Jag skakade på huvudet och köpte tre innebiljetter.

Men vädret idag har växlat mellan sol och halv snöstorm så det är väl frågan hur mysigt det blir.

I morgon skall jag hyra längdskidor och ge mig ut i spåret. Friska tag. Jag tror att det passar en utförsskeptiker som mig mycket bättre.

Visa fler inlägg