Gården

När vi kom hem från semestern hade lägenheten värmts upp till 27 grader och ingen typ av vädring kunde ändra på den saken. Balkongen erbjöd en smula relativ svalka när inte solen låg på men i sovrummet var det mycket svettigt. Dessutom var det svårt att ha vädringsfönstret öppet eftersom våra grannar, under vår bortavaro, blivit så till den grad kontinentala att de ger sig till att sitta nere på gården och grilla och pimpla lådvin! De snackar och skrattar och så tar de ett glas till. Ungarna är också med och vartenda ljud hörs klart och tydligt in till våra huvudkuddar.

På lördagskvällen satt de tydligen uppe till efter två, men jag led inte av det utan sov på soffan med fläkten rätt i huvudet. Det har inte varit så här förut men möjligen är det den stundande omvandlingen till bostadsrätt som ställt till med detta. Folk hade en gemensam sak att prata om och till slut lärde de känna varandra tillräcklig för att hinka rödtjut och idissla flintastek nere på gården.

Umgänge och gemenskap! Här på min gård! Usch. Jag menar, jag har inget emot att de ÄR på det där sättet men måste de visa upp sig ute på gården? Kan de inte bara syssla med det hemma?

Jag har i alla fall vett att sitta inne i lägenheten och sörpla mitt vin. Gården är till för att med raska steg förflytta sig in eller ut ur huset.

 

 

Visa fler inlägg