Liten men naggande god

Här har ni mig igen. Jag sitter bekvämt lutad tillbaka i soffan och skriver på min nya bloggdator. Den är så liten och söt att man bara vill pussa den och bädda ned den i spjälsängen. Det har jag dock inte gjort eftersom jag inser att det är hårdvara och inte en liten bebis.

Men jag skall försöka taga en bild av den så att också ni andra kan beundra den och oja eder över hur trevlig och smidig den ser ut. Den är av det slaget att man kan skilja tangentbordet från skärmen om så skulle önska. Då blir skärmen som en så kallad surfplatta och tangentbordet blir bara en sorgligt övergiven spillra. Men detta har jag ännu inte vågat pröva. Man kan ju inte sätta igång och bända och bära hand på nyinköpt elektronik så att allt kanske går sönder.

Men egentligen är jag inte så beroende av tekniska prylar i mitt liv. Jag är som en strävsam bonde eller en ödmjuk hustomte i grå kläder som är nöjd med det lilla i livet. Får jag bara ett glas mjölk och ett fång hö att bädda med på golvet är jag belåten och tacksam. Jag låter mig nöja.

Men det underlättar ju att ha en bloggdator som är lättstartad och mobil. Nu kan jag sitta i timtal inne på muggen och beskriva min verklighet i nästan direktsändning. Det tror jag vi alla kan se som en positiv utveckling. Jag hoppas att detta inköp kan komma och föra in min nästan dokumentära beskrivning av det moderna livet i Sverige på en makronivå som avslöjar varenda litet skrymsle och hudveck på samhällskroppen.

Eller också fortsätter mitt yrande bara. Ingen skillnad. Utom möjligen att jag har blivit av med en massa pengar. Men mina pengar brukar ändå hitta vägar att flyta ut ur mina händer och finna nya hem. Hem där de förmodligen har massor av sällskap av andra pengar, något mina konton inte kan bjuda på. Där är kronorna mer som sällsynta djur i stora burar på ett ödsligt dammig zoo.

Nu skall jag jobba helg och därefter åker vi till landet och försöker aktivera oss där. Jag har ju nu inga problem att ta med datorn för att hålla er uppdaterade. Nu måste jag ta tag i detta med foto på datorn.

 
 
Den är så liten och gullig. Frank är imponerad och avundsjuk.
 
Visa fler inlägg