Skepparen och jag

Idag var jag ombedd av The Big C. att åka och handla när jag hade lämnat Frank.

Coop Forums stora parkeringsplats låg öde tio över åtta och jag kunde parkera så nära jag ville. Med endast ett par långkalsonger under brallorna idag gick jag in i köptemplet. Där fanns endast några få människor och de stora ytorna mellan hyllorna ekade tomma. Jag hade bara några småsaker på min handlingslapp men bokrean fångade mig strax efter ingången. Där gick det åt en kvart av tittande och övervägande innan jag köpte en fågelbok med CD och en intensivkurs i tyska.

Jag plockade åt mig det jag skulle ha men kom på att jag måste äta frukost också. Alltså köpte jag tre frallor, men vad skulle det vara på?

Jag visste att Big C. hade köpt en ost dagen innan men av en slump hade jag tittat på den och den hette: ”Lille Man 28% - Den milda osten”. Alla ostar som behöver en nedryckare på etiketten skall bemötas med misstänksamhet, eventuellt ren fientlighet.

Alltså kunde jag inte tänka mig att besudla mina nya frallor med denna koagulerade skummjölk utan styrde stegen mot ostdisken.

Där fanns Västerbotten, Grevé, Herrgård och Cheddar. Alla såg de trevliga och präktiga ut och jag berömde dem viskande och sa att de nog var bra men att JAG ville ha något annat!

Jag drog mig bortåt delikatessdisken och fann tillslut vad jag sökte. En kamrat från ett sydligt grannland: Skipper Staerk. Visserligen kostade en halvstor bit 60 kronor men den så härlig ut där den låg. Jag talade med den och frågande om den sökte ett nytt ”hjem”. Den svarade på bred danska att den inget hellre önskade. Den trodde att vi skulle bli lyckliga tillsammans och med vattniga ögon lade jag den lille dyrgripen i korgen. – Jag har två barn nu, viskade jag.

Det som ursprungligen skulle ha blivit en snabb tur in och handla bladspenat och matlagningsgrädde blev en nästa timslång inköpsextas och jag kom ut med en full kasse och betalde nästan 400 kronor.

Väl hemma satt jag på CD: n med fågelsång och Gerta blev förtjust och sjöng med gräsänder och ringduvor. Jag skar upp mina frallor och öppnade osten. Den doftade ljuvligt. Skipper Staerk är en av de krämiga danska ostar som skrattar en svensk osthyvel rätt upp i ansiktet, så jag skar tjocka skivor med en kniv. Sedan njöt jag av frallor, skepparen, DN och dubbel fågelsång inifrån vardagsrummet.

I helgen skall jag lära mig tyska.

Visa fler inlägg