Lägesrapport från en morgonöppen bar

Solen skiner och klockan är strax efter sju. Fåglarna sjunger som om de hade betalt för det. Jag har släpat upp den gamla datorn i baren och sitter nu och kikar ut genom fönstret. Där rullar vinden makligt omkring på den täta grönskan som förståndigt bugar sig i insiktsfulla nickningar.

Här satt jag igår kväll när vi kommit hit och tog en kall pilsner medan jag lyssnade på gammal sjuttiotalsmusik och lutade mig tillbaka i gungstolen. Det är annat än köer förbi vägarbetet vid Sergels Torg, det. Kanske, tänkte jag, kommer man ändå att få litet lugn och ro i sommar. Trots londonresa, arbete, blodtryck, sommarkollo, friidrottsskola och ett ständigt hotande livspussel! Låt vara att mitt livspussel inte har särskilt många bitar och att det till stora delar lägger sig själv, men det är ju bara bra, då jag är ganska lat.

Balkongen hemma har nu blivit till det som förut benämndes ”pensionärskuvös”. Den har glasats in. Nu kan vi sitta där och stirra ut, som från ett akvarium, utan att störas av buller eller vind. Jag är eld och lågor och Caroline är försiktigt positiv. Frank kastade en blick och sa att det var fint men gick sedan direkt in till datorn och satte sig och spela.

Igår när vi körde hit spelade han på sin telefon tills batteriet tog slut. Helt slut. Laddning är för den där stackars telefonen vad vatten är för en blomma i öknen. Han sätter i sladden några minuter ibland sedan spelar han tills den är varm som en hotdog och tillslut är den helt svart.

I bilen satte vi hans lur på laddning i handskfacket. Snart kvittrade han från baksätet och frågade sin mor om han inte skulle visa henne ett spel. Jaa?..jodå. Han fick hennes fulladdade telefon och laddade snabbt hem ett spel och lämnade tillbaka telefonen.

Caroline tryckte en stund och försökte tycka det var roligt men tröttnade tämligen omgående. Då skickades telefonen bakåt och den lille gynnaren satt snart och spelade igen så att även denna kommunikationsenhet blev glödande varm. Det kändes som om han hade planerat det.

Idag går den stora inköpsbilen på förmiddagen och senare skall jag pyssla litet i baren och göra litet fint. Vi får gäster när vi kommer nästa gång och då måste det se anständigt ut, har det strängeligen meddelats mig.

Kanske hinner jag med en pilsner också. 

Visa fler inlägg