Mjölktänder

 

 

Jag har en tandläkare som delar namn med en känd profet i en av våra mest omtalade folksagemyter/vidskeplighetsbegreppsväldar/världsreligioner. Han heter Mohammed och är vänligheten själv. Trots att han är tandläkare och har gjort det till sitt kall att åsamka människor obehag och smärta.

Jag har ett osunt förhållande till tandvård. Om jag har borstat tänderna morgon och kväll så väntar jag mig att det inte skall vara några problem. Någonsin. Och blir det problem vill jag ha ett nummer att ringa för att lufta mina klagomål. Kanske vill jag ha pengarna tillbaka!?

Tänder skall väl hålla? Inte finns de där för att tandläkare skall ha något att göra? Naturen, evolutionen, eller i Mohammeds fall; Den Ofelbara Guden, har väl inte satt dit tänder för att de skall gå sönder vid minsta påfrestning?

Jag är upprörd.

Men inte idag, då jag inte hade några hål. Tvärtom tyckte tandläkare Mohammed att jag hade "jättefina tänder". Han tyckte att jag borstade VÄLDIGT bra. Visserligen hade jag tandsten men det kunde jag lätt få åtgärdat av en tandhygienist. Han tittade på röntgenplåtarna och sade att det såg JÄTTEFINT ut.

Jag sa att det var kul att se bra ut på bild, för en gångs skull. Han skrattade. Jag funderade på att fortsätta säga att mitt leende syntes bra på bilderna. Men beslöt att sluta medan Allah fortfarande var stor.

Det enda andra som har hänt på senaste tiden är att jag hittade en tidning vid halv sex uppe i lunchrummet på garaget. Man brukar hitta gratistidningen Metro, men denna tidiga morgon fann jag en mycket roligare publikation:

 

 

En hel tidning om mjölk.

Jag blev omedelbart intresserad. Inte helt oväntat vände sig artiklarna till mjölkbönder och behandlade deras problem. Det låga priset och hotet från Tyskland och andra ställen nämndes. Här fanns reportage om automatiserade system för bortforslande av koskit och foderautomater.

Blaskan är en undertidning till den vida mer kända och av folket älskade "Lantbrukets affärer".

Liksom modertidningen är Mjölk också "självklart fri och oberoende". Den har inriktning på mjölk (vad annars!?) och mjölkproduktion och med fokus på ekonomi och manegement. För att få tidningen var man tvungen att ha ett lantbruk med 50 mjölkkor eller fler och den utkommer fyra gånger per år.

Jag måste ha smulat fralla på varteviga uppslag i denna publikation. Resten av arbetsdagen försvann som i en dimma. Detta var en överraskning. 

Visa fler inlägg