Julen I

OK, det är december och snart är julen över oss. Jag har personligen aldrig sett julen stå för dörren, och det är nog bra, eftersom det är jobbigt nog att ta sig ut ändå i dessa mörka tider. Just nu bor jag själv eftersom de andra två medlemmarna av familjen har rest ner till Skåne.

De roar sig nog det bästa de kan men jag får vackert stanna hemma och jobba och utföra plikter och shoppa. Jag får dammsuga och själv stå för mathållningen. Egentligen skulle jag ha gått och klippt mig också och jag önskar att jag hade gjort det, ty då hade jag kunnat kalla detta inlägg för "God jul och kort nytt hår". Men så roligt skall vi inte ha.

Karriärmässig står livet ganska stilla just nu. Jag har fortfarande ett jobb och får fortfarande betalt för att utföra det. Det känns ju både bra och dåligt. Bra att idén om lönearbete ännu fungerar i praktiken, men dåligt att jag inte kan få lägga vantarna på en massa pengar utan att jobba.

Jag kör omkring olika bussar inne i stan och låter folk åka med. Jag lyssnar på radio och tittar mig omkring. På kanalen jag har på, gör de reklam för "Disney on ice". Jag vet ungefär vad det är, men plötsligt börjar jag fantisera om att showen skulle bestå av att se Walt Disney själv, åka omkring på en rink i två timmar. Nu vet jag att han är död, men bortsett från det…(Är inte Walt Disney nedfrusen på något kryoniklabb? Maybe Disney is already on ice?)

Man skulle kunna fortsätta: "Rune Andreasson on ice", "Hanna-Barbera on ice", "Will Eisner on ice" och den riktiga rysaren: "Robert Crumb on ice". Men varför stanna där? "Pablo Escobar on snow." "Vincent van Gogh on wheat field."

OK, jag skall sluta larva mig.

Det är jul och med denna kristna högtid följer att alla (även ateister) måste bli stressade och köpa en massa saker. Själv har jag känt så mycket panik och obehag att jag var tvungen att ta ledigt i morgon. Det tog litet pysslande och pusslande men nu har jag hela dagen fri i morgon att stressa upp mig på.

Jag skall hämta pojken och Caroline vid centralen på eftermiddagen och dessa individer väntar sig att allt skall vara fixt och färdigt för julemys. Detta innebär gott vin, julmust, bingolotter, tunn dyr skinka, ostar, tända ljus (inte elektriska utan den andra sorten) och dammsuget golv!

Allt detta arbete! Det är som ett tungt ok på mina späda axlar. Jag får plocka fram dammsugaren redan tidigt i morgon och sedan köra till affären. Jag kommer att fara hit och dit hela dagen. "Kalle on shopping spree, against his will, in car (on ice)." Mot kvällen kommer det nog att bli "Whisky on ice" om gubben själv får bestämma.

 

Visa fler inlägg